Fredrik Reinfeldt

En annan politiker som har blivit väldigt känd i Sverige är Fredrik Reinfeldt. Han var partiledare för Moderaterna mellan åren 2003 och 2015. Med stöd från Centerpartiet, Kristdemokraterna och Folkpartiet är han den mest inflytelserika politikern under 2000-talet i Sverige.

Moderat genom åren

Fredrik föddes år 1965 och redan vid 18 års ålder gick han med i Moderaterna. Med åren växte hans inflytande i partiet och år 1992 blev han styrelseledamot. År 1991 satt han för första gången invald till riksdagen. Det dröjde dock fram till år 2003 innan han blev partiledare, men när han väl fick positionen blev han väldigt populärt.

Vad är han känd för?

Fredrik har blivit känd för att ha tagit Sverige igenom den svåra finansiella kris som skakade hela världen år 2008. Han var också en stark förespråkare för invandring till Sverige, varpå Sverige tog emot flera tusen flyktingar under hans tid vid makten. Numera har hans arv som förespråkare för invandring dock blivit besudlat, framförallt på grund av att Moderaterna har bytt inriktning i frågan. Fredrik har också kritiserats på grund av att tal som han höll inom frågan där han bad svenskar att öppna sina hjärtan för flyktingar.